Peter reed nietsvermoedend met zijn tankwagen over het industrieterrein in Borculo onderweg naar de zuivelfabriek Friesland Campina. De grootste nachtmerrie van elke chauffeur wordt hem dan bijna werkelijkheid. Door kordaat optreden en vol op de rem te staan wist hij zijn 50 ton zware combinatie stil te zetten achter een meisje op een onverlichte fiets in de regen!

Leest u hieronder zijn emotionele facebookpost:

Dag meisje in Borculo. Op je fiets zonder enige verlichting in je donkere kleding… Je fietste in de regen over het industrieterrein… Zonder verlichting. Het is daar heel druk, met vrachtauto’s enzo.

Ik reed daar ook met mijn vrachtauto… Ik kon jou echt niet zien! Ja… Op ‘t allerlaatste moment, ik moest nog ff vol in de remmen met 50 ton. Dat ging allemaal nog maar net goed hè! Ben jij ook net zo geschrokken als ik?

Als ik je had aangereden was ‘t ook nog es mijn schuld geweest… Terwijl ik je echt nog maar net op tijd zag.

Zelf heb ik ook 3 kinderen… Daar ben ik heel zuinig op. Ik denk dat jouw ouders ook heel voorzichtig zijn met jou! Dus vraag ze eens om goede verlichting op jouw fiets… Zodat je gezien wordt… Want vroeg of laat heb je minder geluk en dan zijn er zoveel mensen verdrietig! Ik ook hoor!

 

Ouders zorg voor uw kinderen.

Wij vragen aan alle ouders die hun kinderen elke dag op de fiets uitzwaaien als ze naar school gaan. Zorg ervoor dat ze verlicht naar school gaan, dan worden ze eerder opgemerkt en kan een chauffeur, maar ook een automobilist op tijd reageren! Een chauffeur heeft doorgaans thuis een gezin waar hij ’s avonds weer graag mee aan tafel zit. En u wilt toch niets liever dan dat u ‘s avonds ook weer met alle kinderen aan tafel zit!