Steeds vaker vernemen wij dat er rustplaatsen voor de Chauffeurs gesloten worden, we publiceerde hier al eerder over. De gemeente Venlo is nu ook van mening dat de eigenaar van Truckstop de Keulse Barrière naar een andere locatie in Venlo moet vertrekken, en wil hem hiervoor geld bieden.

Truckstop ‘De Nieuwe Keulse’ is nu grotendeels onbereikbaar geworden voor klanten. De gemeente Venlo heeft de oprit recent afgesloten, de reden “het wegdek is beschadigd’. De ondernemer heeft zelfs aangeboden op eigen kosten het wegdek te laten repareren om toch klanten te kunnen ontvangen! Nu wordt de afrit ook als oprit gebruikt.

De Truckstop is bij veel chauffeurs bekend en velen rijden er dan ook zeker voor om. Rustig parkeren, eten en douchen is voor de chauffeurs een must. Namens de SP heeft Petra Rayen in Venlo weer raadsvragen gesteld aan het gemeentebestuur en hier een negatief antwoord op gekregen. Iedereen die vaker in Venlo komt, weet dat er op Trade Port een routier met een grote parkeerplaats ligt. Deze is aan het begin van de avond vaak al afgeladen vol.

Is de Gemeente Venlo zich ervan bewust dat ze een grote logistieke plaats zijn in Nederland? Het zijn zeker niet alleen Chauffeurs die op door reis zijn, vele hebben gelost of moeten de dag erop nog laden of lossen. Een routier en een kosteloze parkeerplaats blijken niet voldoende, zodra er Duitse Feestdagen zijn wordt er overal in en omstreken wild geparkeerd, Als je hoge boetes hanteer wat op wild parkeren zit, dien je als gemeente er ook zorg voor te dragen dat er mogelijkheden zijn dat een Chauffeur zich kan verzorgen. Sluiten van de Keulse barrière op voorhand is in deze geen optie. Zwaar transport wat onder begeleiding uit Duitsland komt, is nu genoodzaakt om de begeleiding over te dragen op de vluchtstrook. De veiligheid komt dat zeker niet ten goede! Mocht de gemeente Venlo bij deze beslissing blijven? Dan zal in overleg met de Fractievoorzitter van de plaatselijke SP dhr. Ton Heerschop op passende wijze actie worden ondernomen!

Parkeerplaatsen zijn erg noodzakelijk voor naleving rij en rusttijden! Door sluiting en afgesloten industrieterreinen neemt dat snel af! Er is door Chauffeursnieuws een petitie gestart om de ondernemer een hart onder de riem te steken en te zorgen dat de parkeerplaats open blijft. Het bestemmingsplan blijft ongewijzigd er zal alleen een groot tuincentrum bijkomen. We vragen jullie allen om via deze link de petitie te tekenen.