Payroll

Payroll we horen het de laatste tijd steeds vaker en zelfs commercials op de radio zijn er aan gewijd. Het lijkt een trend te worden om personeelsadministratie over te hevelen naar payroll bedrijven. Als bedrijf maakt u gebruik van het personeel maar heeft er verder geen omkijken na. Als werkgever zoekt u zelf het personeel uit en vraagt een payrollbedrijf om de administratieve handelingen over te nemen. Daardoor kan de werkgever vragen om de aangenomen kandidaat exclusief bij hem in te zetten. Mocht enige tijd later blijken dat het toch niet de juiste persoon is dan zal de werkgever het payrollbedrijf vragen hem weg te halen. Nu minister Asscher lijsttrekker van de PvdA is geworden en aangegeven heeft dat hij de payroll bedrijven intact wil laten is het tijd om daar verder in te duiken.

Werken via een payrollonderneming

Feitelijk treedt je in dienst bij de payrollonderneming en die is ook je werkgever. De plek waar je feitelijk gaat werken is eigenlijk je opdrachtgever. Precies hetzelfde als je bij een uitzendbureau zou gaan werken, alleen dan met een andere cao. Terwijl ze verplicht zijn dezelfde cao te hanteren als bij het inlenende bedrijf. De willekeur van payrollbedrijven laat zien dat de ene de juiste cao hanteert maar dan weer op andere zaken afwijkt, bijvoorbeeld op de verlofdagen. Er zijn ook payrollbedrijven die met weekcontracten werken wat levensgevaarlijk is! Word je ziek? Dan heb je nergens recht op! Het voordeel voor een werkgever is dat deze zich niet druk hoeft te maken over zijn personeelsadministratie, want hij hoeft alleen maar de gewerkte uren te accorderen. Ook zitten alle plichten/risico’s voor rekeningen voor de payrollonderneming zoals bij ziekte. Daarnaast is het mogelijk om meer tijdelijke contracten aan te bieden. Het bedrijf heeft zo langer de tijd om te kijken of je wel in het team past. Daarnaast kan het nadelig zijn dat je niet onder de CAO van de onderneming waar je werkt valt. Bijvoorbeeld met betrekking tot de pensioenopbouw.

Ook is het zo dat het ontslagrecht ongunstiger voor je is, omdat er een aparte regeling voor is de payrollbranche. Mochten de werkzaamheden wegvallen bij het inlenende bedrijf, dan ben je verplicht andere werkzaamheden te accepteren die kunnen leiden dat je reistijden van anderhalf uur kan krijgen.

Voordelen van Payroll

Een voordeel kan zijn dat uitbetaling van loon soms wekelijks plaatsvindt. Daarnaast is het zo dat als er geen werk meer voor je is, de payrollonderneming weer werk voor je gaat zoeken. Ook kun je opdrachtgevers weigeren. Maar echt veel meer voordelen kunnen we verder niet vinden, waarschijnlijk zitten de voordelen meer aan de kant van de opdrachtgever.

Flex

Los van het feit of je het met de flex eens bent hebben we een groot tekort aan goed geschoolde beroepschauffeurs. Kan je als chauffeur ergens aan de gang? Dan stellen wij voor dat je beter via een uitzendbureau kan werken dan via de payroll constructie. Het beste is en blijft natuurlijk rechtstreeks bij de werkgever in dienst treden. Maar door onzekerheid in de transportsector zijn er toch werkgevers die liever een tijd chauffeurs inhuren. De minister van sociale zaken Lodewijk Asscher tevens lijsttrekker van de PvdA laat het werken via de Payroll nu gewoon gebeuren, welke kerstgedachte zit hier achter