6 oktober staat Calais eindelijk op de politieke agenda in Brussel. Peter van Daalen Europarlementariër van de (CU) heeft het zover gekregen. Tijdens het debat op 6 oktober zal de gevaarlijke situatie voor chauffeurs onder de aandacht worden gebracht. Veilig doorrijden voor chauffeurs is het onderwerp wat voor op de politieke agenda moet laat hij verder weten. Meerdere keren heeft Peter al bijeenkomsten georganiseerd om Calais te bespreken. 13 november 2015 was er nog een bijeenkomst op Rotterdam The Hague Airport waarbij Dennis de Jong Europarlementariër voor de (SP) ook initiatiefnemer was. Dat was inderdaad dezelfde bijeenkomst waar TLN sprak over een oorlogsgebied in Calais!

Meerdere Partijen

Transport Belangen vereniging Nederland heeft ondertussen 3 partijen die ons steunen om de veiligheid voor de chauffeurs weer te kunnen waarborgen. Maandag 19 september zal Agnes Jongerius Europarlementariër voor de (PvdA) in Brussel een handtekening zetten onder de petitie ‘Veiligheid voor chauffeurs naar Calais’. We vragen jullie ook om deze petitie hier te ondertekenen. Vergeet daarbij niet om de mail die je terugkrijgt te bevestigen, daarmee is je handtekening definitief. Om Peter van Daalen op 6 oktober nog wat meer informatie te geven vragen we chauffeurs die vaker in Calais komen en daar ook schrijnende zaken hebben gezien dan wel meegemaakt. Om deze te mailen naar info@tbv-nl.nl Wij zorgen dan dat ze gebundeld en op tijd in Brussel zijn.

Calais

Afgelopen week werd er een melding gemaakt dat eind dit jaar Calais ontruimd gaat worden. Dat het eind van het jaar pas gaat gebeuren toont aan dat Frankrijk het vluchtelingen beleid niet op orde heeft. Afgelopen vrijdag melde Saskia Dekkers nog van een evacuatie migrantenkamp bij Parijs. 1400 mensen zaten daar die vaak op weg zijn naar Calais!

Wij TBV-NL blijven achter ons standpunt staan. Tot de jungle in Calais compleet ontruimd is, zal een negatief reisadvies om te reizen via de eurotunnel voor de transportsector positief zijn. Pas dan zal Frankrijk de druk gaan voelen om de zaken op orde te stellen. Ondertussen is de SP in Nederland aan het onderzoeken om de 750 kinderen die in de jungle zitten naar Nederland te halen.

Petitie ondertekenen klik dan HIER.