Vanavond is er een slachtoffer gevallen in Calais. De man probeerde mee te liften naar Engeland, maar kwam daarbij onder het voertuig terecht. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Ook vandaag komen weer nieuwe video’s online! Meerdere keren hebben we al aangedragen dat er echt iets moet gebeuren. Europa zal daarvoor hun verantwoordelijkheden moeten nemen. De chauffeur is door dit ongeval partij geworden in een wankelend Europees vluchtelingenbeleid! De volgende plaats waar de vluchtelingen al gezien worden is Duinkerken, ook hier wordt al een kamp gebouwd.

Het probleem lijkt zich daar nu ook te vestigen. Het zal niet lang duren of er zijn kampen in Zeebrugge, Antwerpen en in Nederland. Transportbedrijven moeten samen met hun chauffeurs op het laatste moment beslissen via welke route ze naar Engeland reizen, de extra kosten hiervan zijn gigantisch.

Na aanleiding van dit bericht ontvingen wij berichten van familieleden, eigenrijders en chauffeurs dat ze thuis met grote angst zitten. Wij zijn van mening dat het oproepen naar chauffeurs dat ze niet meer naar Engeland moeten gaan geen optie is. Andere landen zullen niet volgen, de Nederlandse chauffeur zal dan weer de dupe zijn.

We eisen in plaats daarvan dat Europa nu de ogen opent en actie onderneemt!

Dhr. Martijn van Helvert CDA
Lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal heeft schriftelijke vragen ingediend.

(bron: Europeaan truckers GB)