Zondagavond vanaf 19.00 uur het harde leven langs de weg. Eerder schreven wij al over de chauffeurshotels die als paddestoelen uit de grond schoten. Dit alles is ontstaan na het verbod op de lange weekendrust. Chauffeurs die vaak weken of maanden onderweg zijn werden zo verplicht om de lange weekendrust buiten de cabine door te brengen. 

Vergunning

In de gemeente Venlo staat een chauffeurshotel. Saillant detail dat er tijdens het maken van de uitzending nog geen vergunning verleend is. Bij navraag bij een van de grootste partijen, mochten we tot op heden nog geen positief nieuws ontvangen!  

Harde leven

Door wat ons betreft een verkeerde invulling op deze wetgeving, ontstaan de (chauffeurs) hotels. Wat ons betreft slaapt de chauffeur gewoon in zijn vertrouwde cabine! Na elke 3de week verplicht slapen daar waar hij woont of leeft. Dus als hij in Moldavië een gezin heeft, dan zal hij daar na 3 weken naartoe  moeten. 

TLN

Aan deze uitzending heeft naast TBV-NL, Edwin Atema van het  (FNV) enkele chauffeurs en Transport en Logistiek Nederland meegewerkt. Arthur van Dijk van TLN doet hierin opmerkelijke uitspraken.