Maandag 5 september 2016 vanaf 07.00 uur starten in en rond Calais de langzaamaanacties. Langzaam zal het verkeer op de A16 vast komen te staan om aandacht te vragen tot het oplossen van de grote problemen met de migranten. Onze bronnen hebben ons hiervan op de hoogte gebracht en er komt steeds meer bijval om het groots aan te pakken.

In Duinkerke waar er al enkele migranten gezien zijn, wordt de actie ook ondersteund. Het personeel van DFDS heeft al aangegeven het werk neer te zullen leggen. Dat de politie machteloos staat blijkt uit de berichten die we ontvangen dat ze zich aan willen sluiten bij de actievoerders. De politie dweilt met de kraan open, als er 10 opgepakt worden staan er weer 50 achter.

De ogen in Europa moeten maar eens goed naar Frankrijk kijken wat er allemaal mis gaat in Calais. Als chauffeurs niet meer veilig naar Engeland kunnen, dan is het een zorgelijke toestand en is de tijd van pappen en nathouden wat ons betreft voorbij! TLN schrijft met zusterorganisaties een brief naar de Franse premier Valls om verder te lobbyen.

Maandag zullen we proberen om zoveel mogelijk updates te doen waar het vast staat, houdt daarbij onze site in de gaten.

 

Update.

Vanmiddag heeft de minister van binnenlandse zaken de heer Bernhard Cazeneuve nog een ontmoeting gehad met de actievoerders die aanstaande maandag een menselijke ketting willen gaan vormen. Er waren ook enkele mensen van de jungle bij de gesprekken. Hij wil zich nogmaals inzetten om een gedeelte te ontmantelen van de jungle in  Calais. Echter heeft hij daarbij geen datum genoemd. Om de politie tegemoet te komen zullen er ook 2000 extra politiemensen ingezet gaan worden. Echter waren alle beloftes nog niet voldoende om de actie af te blazen. Door het tekort aan opvangplaatsen kondigde hij 2000 extra opvangplaatsen aan in 2017. Aanstaande maandag zal de actie om 7 uur starten op de A16.

Dit filmpje geeft maar weer eens aan hoe gewelddadig de migranten te werk gaan.

 

LIVEBLOG:

5 september de eerste voertuigen zijn vanaf Duinkerken onderweg naar #Calais

08.00 uur Vrachtwagens rijden stapvoets op de A16 op weg naar Calais.

09.20 uur circa 250-300 mensen al aanwezig om een menselijke ketting te vormen. Er moet een eind komen aan, “De Jungle”.

12.00 uur live mee kijken kan via RT.COM. Calais blokkade.

13.00 uur De blokkade die is opgeworpen daarvan zijn de mensen bereid om daar uren te blijven staan.

15.20 uur De burgemeester van Calais aan het woord wat ze elke dag meemaakt!

7 september hebben Frankrijk en Engeland een pakket maatregelen aangekondigd van 20,3 miljoen euro! Als eerste zal begonnen worden met een 4 meter hoge muur te bouwen van glad beton. Deze muur komt op de toegangswegen richting de tunnel te staan en wordt één kilometer lang. Uit deze eerste stap blikt maar weer eens dat de mensen die de oplossingen bedenken nauwelijks weten welke problemen er spelen!