Het eindbod wat TLN namens de werkgevers gedaan heeft zet kwaad bloed bij de chauffeurs. Afgelopen zondag hebben wij van TBV-NL een pagina online gezet. Hier kon en kan je, je naam en mail adres invullen.  Daarna druk je op verzenden. TLN kreeg/krijg uit jou naam een mail waarin je aangeeft het eindbod af te wijzen. Meerdere transportforums schreven over de mail actie, waaronder BigTruck, Truckstar, TTM, Logistiek Transportforums die meer op handen van TLN zijn, publiceerde er niks over. Hoe onafhankelijk ben je dan? 

FACEBOOK

Uit het verleden weten we dat chauffeurs liever klagen op Facebook dan daadwerkelijk zelf op staan. Wij hadden dan ook niet verwacht dat dit onderwerp zo zou aanslaan. Het resulteerde erin dat er lange tijd niet gemaild kon worden. De hoeveelheid mails werd gezien als spam waardoor er een tijdelijke blokkade op kwam. Samen met de webmaster hebben we deels het probleem kunnen oplossen.

MAIL 3000X

Gedurende de werkweek bleven chauffeurs mails versturen. 3000 mails zijn we al gepasseerd! Bedankt dat jullie eindelijk opkomen voor jullie eigen toekomst. Want wegkijken kan nu zeker niet, het gaat ergens over. We zijn er nog zeker niet en willen dan ook vragen, heb je nog geen mail verstuurd? Stuur hem dan! Deel dit bericht verder en vraag collega’s of ze al gemaild hebben.

ACTIE

Blijf ons ondertussen volgen, het zal niet bij deze mail actie blijven. Op dit moment zijn we bezig vervolg acties te plannen, we zullen de druk blijven opvoeren. Jullie hebben aangegeven dat je bereid bent om nu door te zetten! TLN zal uiteindelijk niet meer om de chauffeurs heen kunnen die nergens aangesloten zijn. Het eindbod zal van de baan gaan.

SOCIALE ZAKEN

Jij/jullie als chauffeur die zich nergens bij aangesloten hebben verdienen ook een stem! Wij blijven van mening dat onderhandeling over nieuwe Cao’s weer terug moeten naar sociale zaken. TLN en de vakbonden zijn teveel verworven in elkaar.

STAFFELPAUZE

De werkgevers TLN willen ook niet praten over aanpassen van de staffelpauze. Ons inzien blijf dit diefstalgevoelige onderwerp onder de tafel. Lees ons eerder bericht hierover op onze site.