Minister Schultz die de beroepschauffeurs als asociaal bestempeld die willens en wetens toch tijdens de storm de weg op zijn gegaan! Ja, onze beroepsgroep heeft gisteren weer een zware beproeving moeten doorstaan. Code oranje met windsnelheden tot 130 km-h komen gelukkig niet vaak voor. Gisteren speelde deze windsnelheden grote parten in het verkeer waarbij er meerdere vrachtwagens gekanteld zijn. We weten allemaal dat een gekantelde vrachtwagen het nodige oponthoud veroorzaakt voor dat de weg weer vrij is.

RTL

Wat ons opviel in de uitzending van RTL nieuws dat de minister aan het woord is gelaten en enkele chauffeurs eveneens mochten reageren. De vertegenwoordiging van onze werkgevers liet verstek gaan. De brancheorganisatie TLN had op zijn minst een tegenreactie kunnen geven. Het komt vanuit de chauffeurs nu zo over dat TLN achter de reactie en werkwijze van de minister staat. Onze sector die de motor van de economie is kan nauwelijks wat goed doen. Elk moment wordt in onze ogen met beide handen aan gegrepen om een negatieve spiraal verder te draaien!

Levering goederen

Nu dat niet gebeurd is zal Transport Belangen Vereniging-Nederland samen met de Vern een reactie geven. Heeft de minister Schultz zich goed laten voorlichten alvorens deze uitspraken zijn gedaan? Onze mening en daar kunnen we kort over zijn, we denken van niet. Ja, als beroepschauffeur staan we altijd onder een druk als rijdend magazijn. Klanten willen morgenvroeg de spullen hebben als ze vandaag gebeld hebben. Ja, ook op een dag als het stormt bestaan er leveringsverplichtingen! Echter de chauffeur kent zijn verantwoording en neemt bij slechte weersomstandigheden de juiste beslissing.

Gekantelde vrachtwagens

Als belangenvereniging hebben we overal ogen rond rijden. Chauffeurs die zelf de problemen gisteren hebben waargenomen tijdens de storm. De gekantelde vrachtwagens waren allemaal de zogenoemde maut killers. Dit zijn veelal grote volume combinaties met 3 assen. Die zijn zo ontworpen om in Duitsland de maut (Tolkosten) te omzeilen.

ANWB

Voor zover wij de foto´s gekregen hebben waren de gekantelde voertuigen allen van Oost-Europese afkomst. Nu zal de taalbarrière wel aan de grondslag hebben gelegen waardoor er meerdere voertuigen gekanteld waren. Deze chauffeurs verstaan de oproep van de ANWB niet op om veilig te stoppen op een parkeerplaats. Terwijl we dit stuk schrijven horen we gelijk…. Maar de chauffeur is toch zelf verantwoordelijk? Natuurlijk is de chauffeur zelf verantwoordelijk als hij de weg op gaat. Zien we hierin dan een Europees opleiding probleem?

Veiligheid

Veiligheid is binnen de transportsector belangrijk, zo moeten ADR papieren altijd in 1 van de 3 talen zijn, Engels Duits of Frans. Bij grote bedrijven krijg je vaak pas de toegang als je de veiligheidsinstructies in 1 van deze bovenstaande internationale talen kan lezen. Europa is nu dusdanig dat de taalbarrière verplicht weggenomen moet worden. Als je als beroepschauffeur internationaal rijdt zal je verplicht een van de internationale talen moeten beheersen. De bewegwijzering langs Nederlandse wegen zien we met enige regelmaat al in het Pools. Het zou beter zijn als er alleen in internationale talen wordt gecommuniceerd.

Code 95

We kennen internationaal de code 95, iedereen is ermee bekend dat deze cursus weinig nut heeft, laat in deze verplichte cursus een schriftelijke internationale toets bevatten. De verkeerswaarschuwingen, code geel of code rood zouden dan op zijn Engels, Duits of Frans kunnen worden gegeven

Minister Schultz

De minister is zelf ook eens met ons op stap geweest en was toen zelf getuige van een gekantelde vrachtwagen op de Moerdijkbrug. Toen was het ook een stormachtige dag.

We willen van de minister Schultz welgemeende schriftelijke excuses voor het wegzetten van de beroepschauffeur als asociaal.