De Belgische tol kastjes hebben na eerste testen aangetoond slecht te zijn voor de gezondheid! Sinds 1 april 2016 is de Belgische tol verplicht en hebben  vrachtwagenchauffeurs een OBU tol kast voor de voorruit gemonteerd.  In België hebben al meerdere vervoerders geklaagd bij de vakbond. Verschillende neurologische aandoeningen waar chauffeurs ineens mee kampen variërend van migraine,  misselijkheid en slaapstoornissen. Verder wordt ook elke 5 minuten een storing veroorzaakt op de Tom Tom en de radio door de straling.

Na een dertigtal gevallen heeft de fiscus de opdracht gegeven om het toestel te laten testen op straling. Deze tests zijn uitgevoerd bij een transportbedrijf en bleken positief te zijn. Elke 5 minuten sloeg de naald van de EMF-meter in het rood en gaat daarmee een drempel over  van elektromagnetische straling die abnormaal hoog is. Deze testen zijn slechts een eerste indicatie dat er een probleem ligt in de behuizing van de Belgische tol kast! De komende tijd zullen er verdere onderzoeken plaats vinden door wetenschappers die kunnen worden gebruikt om eventuele rechtszaak aan te spannen. In afwachting van de eindresultaten, roepen de Belgische vakbonden de minister Lacroix op deze eerste resultaten die wijzen op het feit dat het systeem reële risico ‘ s voor de gezondheid van de chauffeurs is het systeem op te schorten!

In Nederland zijn er ook veel chauffeurs die de Belgische tol kast voor de ruit gemonteerd hebben. We roepen chauffeurs op die ook sinds deze invoering van de tol kast dergelijke klachten hebben zich te melden bij info@tbv-nl.nl Wij zullen dan zorg dragen dat deze klachten bij de juiste persoon komen om de klachten serieus te laten niemen.

Voor Franstalige chauffeurs, die kunnen hun klachten mailen naar: vanina_881@hotmail.com vermeld daarbij gezondsheid klachten OBU.