TBV-NL heeft een goed jaar achter de rug! We hebben aangetoond de belangen van de chauffeurs en de kleine transporteurs te kunnen behartigen. Meerdere zaken hebben we op de agenda kunnen zetten en zijn opgepakt om samen tot een oplossing te komen. Wij zijn niet alleen een vereniging die zeggen wat er mis is, we komen daadwerkelijk ook met voorstellen aan om zaken te kunnen wijzigen. Meerdere resultaten van onze inzet wachten nog op afronding, hierover berichten wij als daarvan de zaken bekend zijn. Wel waren we voor veel instanties slecht zichtbaar, door onze eigen website TBV-NL is daar verandering in gekomen. En dat de website goed bezocht wordt, lezen we af in de statistieken! De parkeerproblematiek is zeker een onderwerp waar we hard mee aan de gang zijn. Het valt ook in deze zaak op, dat wij er eerder al over publiceerde en dat er enkele dagen daarna het werd opgepakt door TLN. We kunnen daaruit concluderen dat we de juiste weg ingeslagen zijn. Echter houdt het bij ons niet op tot het alleen maar schrijven en roepen!

De komende dagen volgen we met de Vern nauwlettend de dreigende acties van het havenpersoneel. Er is tot 6 januari ’16 een ultimatum gesteld aan het havenbedrijf.

Het jaar 2016 zal voor TBV-NL in het teken staan van groei! Steeds meer mensen hebben de weg naar ons gevonden. Vertrouwen hebben we opgebouwd, echter zijn wij ons er terdege van bewust, dat een verandering niet in 1 jaar volbracht is. Afgelopen maanden hebben we nauwere samenwerking met de Vern gevonden, en gaan we daar in 2016 zeker mee verder. Kaderleden van diverse bonden hebben bewezen dat er samen een vuist gemaakt kan worden. We zullen op raakvlakken elkaar zeker gaan steunen. Medio voorjaar 2016 willen we onze vernieuwde Rij en Rusttijden 2.0 naar buiten brengen. Een chauffeur moet dat weer doen wat hem het beste afgaat. En een ondernemer/planner zal daarmee ook weer een stukje flexibiliteit krijgen. Uiteraard staat bij de nieuwe Rij en Rusttijden 2.0 de veiligheid wel op de eerste plaats!

Samen op weg naar verbetering van het welzijn van de medewerkers in het transport. Maar om jou/jullie beter van dienst te kunnen zijn, zoeken we nog veel meer leden. Dus ben je al lid, help ons mee en vertel het verder aan je collega’s! En ben je nog geen lid? Via deze link kan je je aanmelden voor slechts €15,- per jaar.

 

Namens het bestuur wensen we jullie een rollend en gezond 2016 toe!

 

Voorzitter TBV-NL

Henry Gulickx