PETITIE.

Transport Belangen Vereniging-Nederland is een petitie gestart om de veiligheid voor chauffeurs af te dwingen. De SP heeft recent nog een oproep geplaatst met de nodige vragen over Calais. Wij weten dat een chauffeur liever een handtekening zet dan een hele vragenlijst invult en opstuurt. Vandaar dat we de chauffeur tegemoet komen met deze petitie.

Veel was en is er over gesproken met als hoogtepunt afgelopen week waarbij de media er volop aandacht aan besteedde. Dat het geweld niet stopt als de camera’s weggaan werd afgelopen week maar weer eens duidelijk! Transport en Logistiek Nederland wil geen negatief reisadvies voor Calais geven terwijl ze wel spreken over een oorlogsgebied! Een negatief reisadvies dan zal Frankrijk de druk voelen om snel orde op zaken stellen voor de vele migranten die onder erbarmelijke omstandigheden leven!

DE MAAT IS VOOR ONS VOL.

De veiligheid moet voor chauffeurs gewaarborgd zijn, als hij dat niet is zal er actie ondernomen moeten worden. Agnes Jongerius (PvdA) en Dennis de Jong (SP) ondersteunen ons en zijn van mening dat de veiligheid gegarandeerd moet worden. En de eerste actie starten wij met deze petitie op. Daarbij vragen we jullie ons te steunen en hem te tekenen en verder te delen.

Met ondertekening van deze petitie hopen wij met de SP en PvdA samen een meerderheid te krijgen om alsnog een negatief reisadvies te krijgen. Wij als chauffeurs hebben dagelijks met het falende vluchtelingenbeleid te maken. Met buiten alle kosten die hieruit voortvloeien ook nog eens de psychische klachten die chauffeurs hieraan overhouden. Meerdere chauffeurs zitten al ziek thuis. Wie geeft de garantie dat er over enkele jaren geen klachten bij chauffeurs naar boven komen?  Chauffeurs zijn ook mensen!

De muur

Inmiddels is Frankrijk begonnen aan het bouwen van een muur van 4 meter hoog en 1 kilometer lang! Daarbij kwam het vanmiddag al tot schermutselingen met de politie die traangas in moest zetten! Frankrijk verplaatst hiermee het probleem en lost niks op voor de migranten.

 

Hier kunt u ook klikken om de petitie te ondertekenen: PETITIE