De oprit naar de parkeerplaats is vrij gemaakt. Daarmee kunnen chauffeurs weer parkeren bij de Keulse Barrière!

Vrijdag 22 januari 2016 starten we samen met de SP en Chauffeursnieuws de actiedag voor behoud parkeerplaats de Keulse Barrière!

De gemeente Venlo heeft besloten dat er andere ontwikkelingen moeten komen op de locatie van parkeerplaats de Keulse Barrière. Er wordt echter geen rekening gehouden met de belangen van vrachtwagenchauffeurs en logistieke bedrijven op deze plek. Na eerdere bedroevende antwoorden van B&W op raadsvragen van de SP over deze kwestie, gaan we komende vrijdag actievoeren! Er moet een goed alternatief komen voor deze strategische rustplek voor chauffeurs.

Zoals we eerder al aangaven wordt er op deze grensovergang ook met regelmaat speciaal transport overgedragen aan de Nederlandse begeleiders. Door het wegvallen van deze parkeerplaats waarvan de ingang nu al afgesloten is, kan dat alleen nog plaatsvinden op de vluchtstrook. Voor deze categorie is het wenselijk dat dergelijke transporten veilig over gedragen kunnen worden. Het overdragen neemt dan ook vaak wel enige tijd in beslag wat op een vluchtstrook dan niet echt wenselijk is.

Parkeerplaatsen zijn ook noodzakelijk voor naleving van de rij en rusttijden! Door sluiting van deze parkeerplaats en industrieterreinen die ook steeds vaker gesloten worden voor overnachtende chauffeurs neemt de hoeveelheid parkeerplaatsen snel af! Er is door Chauffeursnieuws een petitie gestart om de ondernemer een hart onder de riem te steken en te zorgen dat de parkeerplaats open blijft. Deze petitie is inmiddels ruim 1700 keer getekend. We vragen jullie als je nog niet getekend heb dit alsnog via deze link de petitie te tekenen. (Deel na getekend te hebben dit bericht verder.) Beroepschauffeurs willen ‘s avonds ook even rustig kunnen douchen, eten en bijkomen na een inspannende dag. Wat de veiligheid dan weer ten goede komt.

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt en SP-Europarlementariër Dennis de Jong zullen aanwezig zijn en ook met aanwezige chauffeurs praten over deze locatie. Maar niet alleen deze locatie zal besproken worden. Ulenbelt en De Jong vragen daarnaast aan chauffeurs naar hun ervaringen met verkeersveiligheid en -overlast, werk verdringing, vluchtelingencrisis (denk aan Calais, Duinkerken) en handhaving op de cabinerust. Informatie die ze meenemen in het bevragen van de minister en Eurocommissaris om ook op dat vlak verbeteringen te bewerkstelligen voor de logistiek.

Ben je vrijdag 22 januari 2016 in de gelegenheid, probeer je pauze in te lassen bij wegrestaurant de Keulse Barrière vanaf 14.00 uur is daar de aftrap!