Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wij zijn, ‘’Transport Belangen Vereniging-Nederland’’, (TBV-NL) en zijn ontstaan op 13 februari 2013 als, “Actie in de Transport”. Een Facebook pagina werd aangemaakt door Mark Vos. Dit na aanleiding van het bericht dat er Filipijnen naar Europa werden gehaald om hier als chauffeur aan de slag te gaan.

De noodkreet in de transportsector was ontstaan, tot hier en niet verder! Het kon zo niet verder gaan dat Europese chauffeurs verdrongen werden. Moderne slavernij die heden ten dagen nog steeds plaatsvind. (Dat mensen van buiten de Europese Unie, maar ook de Oost-Europeaan, hier voor een schamel loon worden uitgebuit.)

Dat deze site binnen 2 weken meer als 12000 volgers had vertelde wel iets.

Nu ruim 2 jaar verder hebben we onze naam een metamorfose gegeven. Volwassen geworden om niet alleen als actievoerende club over te komen. We worden gevraagd om met ideeën te komen. Ideeën om het Europese speelveld eerlijker te maken. En dat deze werkwijze gewaardeerd wordt, blijkt uit de vele gesprekken die we al gevoerd hebben. Ministeries, Europarlementariërs en Kamerleden die ons gevonden hebben en vanuit onze visie het verhaal aanhoren.

Wat is ons doel?

Ons doel is om die chauffeur/eigenrijder die nu zich bij geen enkele bond aangesloten heeft, daarvoor de belangen te gaan behartigen! Door een grotere eenheid sta je nu eenmaal sterker.

Het rijtijdenbesluit zal Europees op de schop genomen moeten worden. En jullie gaan ons daarvoor de juiste weg insturen! Wij zijn daarvoor alvast begonnen met het herschrijven van het rij en rusttijdenbesluit. Een chauffeur/eigenrijder zal weer een chauffeur/eigenrijder moeten worden. De hele dag rekenen waar hij/zij, uiteindelijk uit zal komen, of erger moet komen. De veiligheid staat daarmee al geruime tijd onder druk!

Hoe sluit je je aan? Simpel door op de knop te drukken ‘’Lid worden”.